---

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Aralık 2011 Pazar

Aykut KOCAMAN: "Gerilimli Maçtı"

"Gerilimli Maçtı"
Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, genel olarak maçlarda oyunu skordan önce düşündüğünü ancak bugün önemli olanın 3 puan olduğunu belirtti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Ben genel olarak oyundan sonuca gitmeye çalışan bir teknik adamım. Önce oyun sonra skor derim. Genel olarak da bunu yaptım hep. Bugün ise istisnai durumlardan biriydi. Sonuç önemliydi ve 3 puan için çok mutluyuz. Hafta içinde söylenenler, yapılanlar bir tarafa kazanmak istiyorduk, zorundaydık da. Buraya gelen tribünü çok seven etkileyici taraftarımız önünde, geçen sene burun buruna yarıştığımız rakibi yenmeyi hissetmek istiyorduk. Bunu da başardık" dedi.

Maçı değerlendiren Aykut Kocaman, "Esas olan skoru korumaktı ve bunu yaptık. Rakip 10 kişi kalınca bir tehlike vardır; rakibin kaybedecek bir şeyi kalmıyor. Trabzonspor çok iyi bir takım, Şampiyonlar Ligi`nde de çok başarılı maçlar oynadı. Şampiyonlar Ligi`ne yönlenmeleri de ligde geri kalmalarına neden oldu. Kaybedecek bir şeyi olmayan takımın saldırırken, bunun korunması önemli. Bizim gibi oturaklı bir takımın daha oyun oynama kalibresi yüksek takımın, öne geçtikten sonra sık ve oyunu bölecek atak yapması lazımdı. Bunun dışında 10 kişilik rakibin üstümüze gelmesi de doğaldı" şeklinde konuştu.

Gökhan ile ilgili soruya Aykut Kocaman, "Gökhan`ı devre arasında uyarmam gibi bir şey kesinlikle olmadı. Eğer Gökhan oyun içinde öyle bir şey yaptıysa ben her zaman ve her şekilde yanındayım. Penaltı, ceza sahası içinde oyuncunun kendini atması, futbol oyun kuralı dışında işler yapılmasını salık veren biri değilim. Böyle yaptıysa aferin ona. Bundan doğal bir şey yok. Ben hiç bir görüş belirtmedim. Pozisyon bana uzaktı ve hakemin takdiriydi. Gökhan doğrusunu söylediyse sadece kutlayabilirim" diye konuştu.

Aykut Kocaman, "Arka arkaya maçları koyunca bu maçları adlandırmak kolay oluyor. Uzun zamandır benim için de büyük gerilim taşıyan maçlardan biriydi. Çok uzun zamandır, içinde gerilim taşıyan böyle bir maç görmedim. Geçen sene aldığımız şampiyonluğu bu sene tekrar elde etmek istiyoruz. Böyle bir şeye muhtaç edildik. Bunu kim organize ettiyse, biz bu duruma itildik" dedi.

Emre ile Selçuk`un sakatlıkları ile ilgi soruya Kocaman, "Selçuk`ta kas sorunu var, bu tehlikeli gibi görünüyor. Emre`nin sorununu yarın daha net anlarız" yanıtını verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder